Förskolan Paletten
Ansök om plats
Personalen
Om oss

Förskolan Paletten är Borås första personalkooperativ inom barnomsorgen och har plats för cirka 20 barn i åldern 1-6 år. Vår grundtanke är trygga barn, samt engagerade pedagoger och föräldrar.

Vi följer läroplanen för förskolan (Lpfö 98) och Skolverkets riktlinjer. Förskolan är religiöst och politiskt obunden. Vi har ett gott samarbete med Trandareds kommundel och Borås stad. Kommunal taxa gäller.

Förskolan Paletten ligger på Brotorp (Brotorpsgatan 6) och har öppet måndag till fredag klockan 7-17. Varje dag serverar vi lunch (inklusive allergi- och specialkost) från restaurang Andreas.

På sommaren har vi stängt i tre veckor (Läs mer om våra regler under Ansökan om plats).

Tema – den röda tråden
På Förskolan Paletten arbetar vi tematiskt. Temat kan vara taget utifrån litteratur, en lek, en pjäs eller i princip vad som helst. Det viktiga är barnens intresse och glädje.

Vår tanke är att vårt tema ska följa oss i det mesta vi gör under dagen. Det är med glädje som temat genomsyrar vår verksamhet.

Personalen
Vi är fyra stycken utbildade pedagoger som tillsammans har bildat Förskolan Paletten som ett personalkooperativ. Det betyder att vi både driver och arbetar på vår förskola. Förskolan Paletten drivs som en ekonomisk förening och styrs av ledamöterna i föreningen.

Vi som sitter i styrelsen och arbetar på förskolan Paletten är:
Kristin Fritzon: förskollärare, inriktning drama och skapande.
Anna Edfors Persson: förskollärare, inriktning natur & miljö.
Anna Florén: förskollärare, inriktning musik & rörelse.
Cecilia Henriksson: lärare med inriktning mot de yngre åldrarna, inriktning drama & skapande.

Våra lokaler
Våra lokaler på Brotorpsgatan 6 är ljusa och hemtrevliga. Förskolan har en stor inhägnad gräsmatta med sandlåda, lekstuga och en skön altan. Precis utanför staketet ligger en spännande lekplats. Vi har även nära till Kransmossens friluftsområde.

Inne
Vår mysiga soffhörna för sagostunder.

Huset
Vår tomt gränsar till en lekplats.

Dokument för nedladdning
Arbetsplan (pdf)
Likabehandlingsplan (pdf)

Externa länkar