10 praktiska saker alla Paletten-föräldrar bör ha koll på!

Våra öppettider, våra regler och vikten av att lämna korrekta kontaktuppgifter. Här hittar du 10 viktiga saker som alla Paletten-föräldrar bör ha bra koll på.

1. Vilka tider som gäller

Förskolan är öppen vardagar mellan klockan 7 och 17. Inom ramen för dessa tider får ni som vårdnadshavare lämna in ett schema till oss för barnets tider på förskolan. Barnen får vara på förskolan under den tid föräldrarna arbetar eller studerar, samt under restiden till och från arbete/skola. Omsorg erbjuds inte under den tid då en förälder är ledig. Om en förälder är ledig och den andra jobbar så är det alltså inte tillåtet att lämna barnet på förskolan.

För föräldralediga eller arbetssökande vårdnadshavare gäller 15 timmars omsorg i veckan. Timmarna kan även schemaläggas som 60 timmar i månaden så att det passar familjen bäst.

Prata med oss om det är något kring schema som ni tycker är krångligt så hjälper vi er.

2. Er avgift baseras på er inkomst och barnets schema

Er gemensamma inkomst tillsammans med antalet timmar ditt barn är på förskolan är det som bestämmer barnomsorgsavgiften. Vi följer tabeller från Borås Stad och dessa kan ni hitta på borasstad.se. Om barnets schema eller er inkomst ändras är det er skyldighet att lämna nya uppgifter. Fyll i blanketterna och lämna dem till oss.

Blankett för schema (pdf)
Blankett för inkomst (pdf)

3. Vi måste ha korrekta kontaktuppgifter till er

Om ert barn blir sjukt eller skadar sig när det är på förskolan så kontaktar vi er snarast. Därför är det väldigt viktigt för oss att alltid ha aktuella uppgifter till anhöriga. Om era kontaktuppgifter ändras är det viktigt att ni lämnar nya uppgifter. Fyll i blanketterna och lämna dem till oss.

Blankett anhöriga (pdf)

4. Våra regler

I samband med att ni sökte plats hos oss godkände ni våra regler.

Förskolan Palettens regler (pdf)

5. Du får information och kan följa ditt barns vardag genom Förskoleappen

Vi använder dokumentationsverktyget Förskoleappen för att informera om vår verksamhet. Här kan ni som föräldrar på ett enkelt sätt följa ert barns vardag på förskolan samt se hur vi arbetar utifrån läroplanen för förskolan. Viktig information läggs också ut här.

6. Sjuka barn ska stanna hemma

Vi följer Hyfs, Hygiensjuksköterskan i förskolan, riktlinjer kring sjukdom. Vid sjukdom vädjar vi till er som förälder att följa rekommendationerna. De är utformade för att begränsa sjukdomsspridning bland barnen och säkerställa att barnen och personalen är så friska som möjligt.

Glöm inte att ringa oss och meddela om ert barn är sjukt.

Hyfs riktlinjer kring sjukdom

7. Barnen ska ha ändamålsenliga (och märkta!) kläder

Ni är ansvariga för att barnet har ändamålsenliga kläder på förskolan. Det bör finnas kläder för alla väder samt extrakläder. Vi ger er gärna tips och råd kring kläder och vad barnen behöver om ni önskar. För att vi ska kunna hålla ordning på kläderna är det viktigt att ni märker ert barns kläder.

8. Ni står för blöjor och eventuell sovvagn

Ni föräldrar står för barnets blöjor. Vi säger såklart till när något tar slut. Om barnet ska sova ute i vagn behövs en vagn, samt sovsaker anpassade till årstiden att ha i vagnen.

9. När förskolan är stängd

Vi håller stängt på röda dagar samt semesterstängt under vecka 28-30 och 23/12-31/12.

Vi har även stängt två dagar per termin då personalen har utvecklingsdagar. Dessa dagar meddelas i god tid.

10. Paletten är ett personalkooperativ

Personalkooperativ betyder att personalen både driver och arbetar på vår förskola. Till skillnad mot föräldrakooperativ har föräldrar inget ansvar för verksamheten. Men självklart är vi måna om föräldrars åsikter, tankar och idéer och arbetar aktivt för ett tätt samarbete.

Förskolan Paletten, Brotorpsgatan 6, 507 65 Borås
info@forskolanpaletten.com 033-340 41 11